کیش میزبان مسابقات جهانی کبدی

نایب رییس فدراسیون جهانی کبدی در نشست با سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات از برگزاری مسابقات جهانی کبدی در بهمن امسال به میزبانی کیش خبرداد.

به گزارش روابط عمومی شرکت عمران، آب و خدمات،  عباس اورسجی نایب رییس فدراسیون جهانی کبدی و سرپرست کنفدراسیون کبدی آسیا در جلسه ای که سه شنبه 30 فروردین با حضور محسن نظر پور سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات کیش برگزار شد با اشاره به امکانات مطلوب جزیره کیش برای میزبانی از رویدادهای بین المللی ورزشی از برگزاری مسابقات جهانی کبدی در بهمن امسال در جزیره کیش خبر داد.
به گفته اورسجی اجلاس کنفدراسیون کبدی آسیا نیز در نیمه دوم اردیبهشت امسال در ایران و در جزیره کیش برگزار می شود .
وی افزود: در این اجلاس که با حضور روسای فدراسیون های قاره آسیا  در کیش برگزار می شود ، رییس کنفدراسیون جهانی کبدی انتخاب خواهد شد.
بر اساس این گزارش میزبانی کیش از چندین اردوی تدارکاتی و آمادگی تیم ها ملی برای حضور موفق در رقابتهای جهانی و آسیایی از دیگر محور گفتگو در این جلسه بود.
همچنین محسن نظر پور سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات در این جلسه با تاکید بر اهمیت توجه جدی به ورزش کیش به عنوان یک ظرفیت کم نظیر برای توسعه گردشگری گفت: جزیره کیش می تواند به هاب گردشگری ورزشی منطقه مبدل شود و به همین دلیل ما توسعه زیر ساخت ها و ارتقاء امکانات ورزشی را در اولویت قرار داده و با جدیت پیگیری می کنیم.
نظر پور با اعلام آمادگی برای میزبانی رقابت های جهانی کبدی در جزیره کیش تصریح کرد: جزیره کیش در ماه های پایانی سال گذشته نیز چند رقابت ورزشی بین المللی را میزبانی کرد و رضایت مندی روسای فدراسیون های جهانی از جمله فدراسیون جهانی پرورش اندام از سطح مسابقات کیش و امکانات فراهم شده  مبین ظرفیت های ارزشمند کیش برای برگزاری رویدادهای بین المللی ورزشی است.
لازم به ذکر است ورزش کبدی شباهت زیادی به بازی ایرانی «زو» دارد و ترکیبی از کشتی و راگبی است. بازی کبدی در سال 1938 در بازیهای المپیک هند در شهر کلکته معرفی و فدراسیون کبدی هند (KFI ) در سال 1950 تاسیس شد .
فدراسیون آماتور کبدی آسیا در سال 1978 تشکیل شد و کبدی برای اولین بار به عنوان یکی از رشته های نمایشی بازیهای آسیایی در سال 1982 دهلی نو شرکت و برای اولین بار نیز در بازیهای آسیای پکن در سال 1990 به عنوان یک رشته رسمی شرکت داده شد. ورزش کبدی در ایران با نام‌های زو در خراسان، گلستان و مازندران، شیرین دودو در گیلان و کبدی در سیستان و بلوچستان نامیده می‌شود. این ورزش نیاز به مهارت، انعطاف پذیری، چابکی، استقامت، حضور ذهن و جرئت دارد.