سمپوزیوم ماشه به خلق ایده از سوی هنرمندان کمک می کند/ ایده‌پردازی در کشورمان اندک است

مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش و متولی برگزاری سمپوزیوم ماشه گفت: آن چه ما در کشورمان کم داریم، بحث ایده‌پردازی است و اتفاقاتی چون سمپوزیوم ماشه به خلق ایده از سوی هنرمندان کمک می کند.

به گزارش روابط عمومی شرکت عمران، آب و خدمات به نقل از  خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، سمپوزیوم ایده ماشه به منظور طراحی و انتخات اِلمان برتر برای ساحل ماشه  روزهای 27 و 28 مهرماه  در جزیره کیش برگزار شد،  این رویداد هنری با برگزیده شدن سه طرح از سوی هیات داوران به کار خود پایان داد.  در این سمپوزیوم آثار  مونا آقابابایی و محمد سلیمانی، شهریار رضایی و گروه صفر با داوری مجید مولانوروزی، حمید سوری، مهرداد ایروانیان و پوریا جهانشاد به عنوان  آثار برگزیده معرفی شدند، برگزاری سمپوزیوم ایده ماشه  بهانه ای شد تا با «ابوالفضل طیبی» مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش به عنوان متولی برگزاری این سمپوزیوم به گفتگو بنشینیم که ما حصل این گفتگو در زیر می آید:

 

دلیل اقبال مدیریت شهری جزیره کیش به المان های شهری با نگاه هنری چیست؟

مدیریت شهری جزیره کیش، نگاه خاصی به المان‌های شهری، تلفیق آن با هنر و استفاده از هنرمندان درجه یک کشور دارد. ما هنرمندان درجه یک که در سطح دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد، کم نداریم. اتفاقی که در چند روز گذشته افتاد، «هفت سنگ» بود، ما هفت قطعه سنگ بزرگ داشتیم که نتیجه آن برای خیلی‌ها غیرقابل باور بود اینکه ما ظرف دو، سه ماه بتوانیم توسط هنرمندان داخلی چنین مجسمه های زیبایی تولید کنیم.

چرا ساحل ماشه را برای این سمپوزیوم انتخاب کردید؟

یک نکته ای که درباره سمپوزیوم ماشه باید گفت این که ساحل ماشه یک هویت تاریخی دارد و هرآن کس که در این جزیره ساکن است نسبت به آن عرق دارد، چه بومیان جزیره و چه مدیران و پرسنل سازمان و چه کیشوندانی که در سال‌های اخیر اینجا ساکن شده‌اند. نگاه ما این بوده که از پتانسیل هنرمندان داخلی استفاده کنیم.

ساحل ماشه به دلیل تاریخی چگونه هویتی را داراست؟

ماشه به دلیل هویت تاریخی که عرض کردم ظرافت هایی دارد چه از لحاظ هنری و چه از لحاظ معماری و چه نگاهی که ما در بحث مدیریت شهری به سواحل داریم. قرابت و نزدیکی ماشه به مسجد جامع ماشه ما را به این وادار می‌کند که بعضی اصول را حتما در آنجا رعایت کنیم. 

آیا طرح های هنرمندان شرکت کننده در سمپوزیوم ماشه  قابلیت اجرایی دارند؟

نکته اصلی خلاقیتی است که این هنرمندان با این که زمان محدودی داشتند کارهای فوق‌العاده جذاب و دیدنی خلق کردند. در این سمپوزیوم‌ها کارهایی که انتخاب می‌شوند شاید حتا اجرا نشوند اما بحث ایده‌پردازی است که ما در کشورمان این موارد را خیلی کم داریم و این دست اتفاقات به نظرم خیلی قابل تامل و خوب است. نگاهی که یک هنرمند به موضوعات دارد، باعث رخ دادن اتفاقات خوب می‌شود.

آیا اولویت برای ایده های اجرایی هنرمندان در جزیره ماشه  است؟

از سمت شرکت، اولویت ما این بود که عمومیت آنجا حفظ کنیم، نگاهمان رو به دریا بوده و اینکه بتوانیم شاید آن اسکله ای که نیمه‌کاره رها شده را سرو سامان دهیم. من با تک تک این هنرمندان صحبت کرده‌ام و حتما یکی از این طرح های برگزیده اجرا خواهد شد.